Takaisin kaikkiin tapahtumiin

Anna Ramstedtin esitelmä ja Shirinyan & Zaitsev -duo

  • Tapiolasalin lämpiö, Espoon kulttuurikeskus Kulttuuriaukio 2 Espoo (kartta)

Väitöskirjatutkija Anna Ramstedt on tehnyt uraauurtavaa työtä kartoittaessaan klassisen musiikin soitonopetuksessa ilmenneitä ongelmia henkisestä väkivallasta sukupuolittuneisiin asenteisiin. Hän tuo esitelmässään esille keinoja tunnistaa ja ennaltaehkäistä ongelmatilanteita sekä ajatuksia soitinpedagogiikan positiivisista mahdollisuuksista.

Myönteisen kuvan toimivasta oppilaan ja opettajan yhteistyöstä tarjoaa Marianna Shirinyanin ja Aleksei Zaitsevin pianoduo. Valovoimainen tanskalaistähti Shirinyan opettaa konsertoinnin ohessa myös Tanskan kuninkaallisessa musiikkikonservatoriossa. Edellisissä Maj Lind -kisoissa menestynyt, Outokummusta kotoisin oleva Aleksei Zaitsev hakeutui hänen oppilaakseen vuosi sitten. He ovat molemmat herättäneet huomiota Sergei Rachmaninovin musiikin temperamentikkäinä tulkitsijoina ja yhdessä he esittävät nuoren säveltäjän ensimmäisen mestariteoksen, Sarjan nro 1 kahdelle pianolle.

Vapaa pääsy

Ohjelma

Anna Ramstedt: Esitelmä “Varjopuolia klassisen musiikin opetuksessa ja avaimia niiden ennaltaehkäisyyn”

Sergei Rachmaninov: Sarja nro 1 g-molli kahdelle pianolle, op. 5
Marianna Shirinyan ja Aleksei Zaitsev, piano

Anna Ramstedt on musiikkitieteen väitöskirjatutkija Helsingin yliopistossa. Hän on toiminut klassisen musiikin kentällä koko ikänsä, niin oppilaana ja opiskelijana kuin myös pianistina, pianonsoiton opettajana, tutkijana ja musiikkikriitikkonakin. Ramstedt valmistui Metropolia ammattikorkeakoulusta ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta pääaineenaan piano. Hän on opiskellut myös Lähi-Idän tutkimusta ja musiikkitiedettä Helsingin yliopistossa. 

Ramstedt työstää väitöskirjaansa viimeistä vuotta Suomen Kulttuurirahaston rahoittamana. Väitöskirjassaan Ramstedt tutkii sukupuolittuneen epätasa-arvon rakentumista ja valkoisuutta klassisen musiikin kulttuurissa Suomessa, sekä muun muassa seksuaalista häirintää ja henkistä väkivaltaa klassisen musiikin koulutuksessa. Lisäksi hän on mukana työryhmässä toimittamassa historiallisten säveltäjänaisten pianomusiikkia.

Anna Ramstedtille on tärkeää se, että tutkimuksen tuottama tieto muun muassa henkisestä väkivallasta ja seksuaalisesta häirinnästä ei ole osoitettu pelkästään muille tutkijoille, vaan myös alalla toimiville opiskelijoille ja opettajille. Hänen sydäntään lähellä on tasa-arvon ja muusikoiden hyvinvoinnin edistäminen.

Edellinen
Edellinen
23. syyskuuta

Nuoret pianistit esittäytyvät Espoon kulttuurikeskuksessa

Seuraava
Seuraava
23. syyskuuta

Nuorten pianoakatemian mestarikurssin päätöskonsertti